bgdeen
logo



Хлебар-сладкар

  • ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА:

    • ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 660 УЧ. Ч. (4 МЕСЕЦА)
    • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ОБЩЕЖИТИЕ
    • ДОКУМЕНТ: СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ
  • ЗАПИСВАНЕ:

    • РЕГИСТРИРАНИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЕ В ДБТ ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ.
    • РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВКА ПО ОБРАЗЕЦ НА ДП БГЦПО – ОТ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА
  • ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

    Придобиват се знания и умения за:

    • здравословни и безопасни условия на труд;
    • правилно подбира продукти за сладкарското производство;
    • спазва технологичната последователност;
    • съчетава компонентите и аранжира сладкарски изделия;
    • изпробва нови продукти;
    • разработва нов дизайн на изделия в сладкарството.
  • СЪДЪРЖАНИЕ НА ОБУЧЕНИЕТО

    В рамките на курса се изучават следните модули:

    • Здравословни и безопасни условия на труд;
    • Икономика;
    • Предприемачество;
    • Компютърно обучение;
    • Основи на туризма;
    • Счетоводство и отчетност в туризма;
    • Чужд език по професията;
    • Хигиена на хранене и хранително законодателство;
    • Машини и съоръжения в предприятията за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия;
    • Микробиология;
    • Суровини и материали за производство на хляб;
    • Технология на сладкарските изделия;
    • Декорация-художествено оформяне и моделиране на сладкарски изделия;
    • Производствена практика.