bgdeen
logo



Готвач

  • ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА:

    • ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 660 УЧ. Ч. (4 МЕСЕЦА)
    • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ОБЩЕЖИТИЕ
    • ДОКУМЕНТ: СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ
  • ЗАПИСВАНЕ:

    • РЕГИСТРИРАНИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЕ В ДБТ ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ.
    • РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВКА ПО ОБРАЗЕЦ НА ДП БГЦПО – ОТ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА
  • ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

    Придобиват се знания и умения за:

    • спазване на санитарно-хигиенните норми и безопасните условия на труд;
    • правилно съхраняване на хранителните продукти;
    • приготвяне на кулинарни изделия и напитки при точно спазване на рецепти;
    • разработване на менюта;
    • проектиране на нови кулинарни изделия и напитки и др.
  • СЪДЪРЖАНИЕ НА ОБУЧЕНИЕТО

    В рамките на курса се изучават следните модули:

    • Здравословни и безопасни условия на труд;
    • Мотивация, предприемачество и комуникативни умения;
    • Икономика;
    • Компютърно обучение;
    • Основи на туризма;
    • Чужд език по професията;
    • Хигиена на хранене и хранително законодателство;
    • Професионална етика и туристическо поведение;
    • Счетоводство и отчетност в туризма;
    • Материалознание на хранителните продукти;
    • Технологично обзавеждане на Заведения за хранене и развлечение;
    • Технология на кулинарната продукция;
    • Микробиология;
    • Проектиране на нови кулинарни изделия. Изготвяне на меню;
    • Кетъринг;
    • Производствена практика.