bgdeen
logo



Хлебар-сладкар

  • ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА:

    • Продължителност: 660 уч. ч. (4 месеца)
    • Възможност за настаняване в общежитие
    • Документ: Свидетелство за професионална квалификация
  • ЗАПИСВАНЕ:

    • РЕГИСТРИРАНИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЕ В ДБТ ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ.
    • РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ПОДАВАТ ЗАЯВКА ПО ОБРАЗЕЦ НА ДП БГЦПО – ОТ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА
  • ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

    Придобиват се знания и умения за:

    • съхраняване, подготовка и дозиране на суровини, материали и полуфабрикати;
    • етикетиране, опаковка и експедиране на готова продукция;
    • работа с машини и съоръжения, използвани в технологичния процес;/li>
    • замесване на теста за различни видове хляб и механична обработка на готовото тесто;
    • направа на сочни и сухи сладкарски изделия, полуфабрикати и сладкарски основи;
    • изработва елементи за художествена украса чрез шаблон и ръчно моделиране и др.
  • СЪДЪРЖАНИЕ НА ОБУЧЕНИЕТО

    В рамките на курса се изучават следните модули:

    • Здравословни и безопасни условия на труд;
    • Трудово-правно законодателство;
    • Комуникация в трудовата дейност;
    • Микробиология;
    • Процеси и апарати в хранително-вкусовата промишленост;
    • Хигиена на храните и хранително законодателство;
    • Машини и съоръжения в предприятията за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия;
    • Суровини и материали за производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия;
    • Технология на сладкарските изделия;
    • Художествено оформяне и моделиране на сладкарски изделия;
    • Производствена практика.